Dia's overzetten op DVD of CD Smalfilm overzetten op DVDVideo overzetten naar DVDOfferte aanvragen voor digitaliseren mediaContact opnemen

Video op DVD


Video digitaal bewaard, het kwaliteitsverlies gestopt.

De videoband is inmiddels een oud medium geworden. Hetzelfde geldt voor bepaalde tapes voor videocamera's zoals Video8 en Hi8. En waarschijnlijk heeft u er behoorlijk veel van thuis liggen. U beseft misschien niet dat de kwaliteit van deze tapes over het algemeen snel achteruit gaat. Bekijkt u nog maar eens uw trouwvideo van 20 jaar terug. Het beeld is beduidend slechter geworden. Het zou erg jammer zijn als uw zorgvuldig bewaarde tapes straks helemaal hun kwaliteit verliezen. Wij kunnen het kwaliteitsverlies stoppen door de videotapes te digitaliseren en op te slaan op DVD. Het uiteindelijke resultaat wordt op een zeer hoogwaardige DVD disc opgeslagen en verpakt in een stevige omdoos of eventueel een andere, originele verpakking.

VHS, VHS-C, Video 2000, Hi8, Video8, Digital8 en miniDV op DVDWij kunnen de volgende soorten videotapes overzetten op DVD: Video8, Hi8, VHS-C, Digital8, MiniDV, VHS, S-VHS en Video 2000.

Het gemak van uw beelden op DVD

Het bekijken van uw oude videobeelden gaat veel gemakkelijker als alles op een DVD staat. U kunt volstaan met uw DVD-speler om al uw oude video's van vroeger te bekijken.
Standaard worden de DVDís met video afgeleverd in een bewaardoos met een omslag met daarop een beeldindex van ongeveer 25 afbeeldingen van de complete video. Ook al weet u dus niet meer wat er op de aangeleverde tapes staat, zodra de tapes overgezet zijn op DVD is het op de buitenzijde van de bewaardoos al te zien wat er op de video staat. Klik hier voor een voorbeeld. Het is ook mogelijk om de DVD's af te leveren in een orginele filmblik verpakking. Een origineel cadeau!

Zichtbare kwaliteit

De aangeleverde videotapes wordt met een door middel van een analoog-digitaal omzetter ingelezen op een krachtige computer. Als eerste wordt het videosignaal gestabiliseerd met een timebase corrector. Vervolgens worden de kleuren van het originele videosignaal wanneer nodig aangepast. Verder wordt er, afhankelijk van de conditie van de originele videotape, ruiscorrectie toegepast. Daarna wordt het gedigitaliseerde materiaal middels een hoogwaardige MPEG-converter omgezet naar de bronbestanden voor de DVD.

De videotapes worden op een zeer hoogwaardige DVD gezet en zijn te bekijken via een zogenaamd 'motion' menu. Dit is een menu waarin per videotape één bewegende afbeelding is opgenomen waar al een gedeelte van de video vertoond wordt. Een voorbeeld van een motion menu is hier rechts weergegeven. Door een bepaalde afbeelding te kiezen, wordt de weergave gestart.

Prijzen en wijze van aanleveren

Bereken hier uw prijs voor het overzetten van video op DVDHet overzetten van video op DVD kan vanaf € 20,- per DVD. Er past 2 uur video op 1 DVD.
Klik hier voor een snelle prijsberekening.

Informatie over het aanleveren en verzenden kunt u hier lezen.

Bewaar Het Verleden behoudt zicht het recht voor om het overzetten van bepaalde videotapes te weigeren. Ook kopiŽerbeveiligde video's zoals speelfilms worden niet gedigitaliseerd.


HomeDia'sVideoSmalfilmOfferteContactWerkwijzeAlgemene VoorwaardenReferenties